Selamlar arkadaşlar bugün programda 1 tane 4 yaş Arap, 2 tane 4 ve yukarı Arap, 1 tane 5 ve yukarı Arap safkanların sahne aldığı toplam 4 yarış var. Bugün kurgumu akıl oyunları üzerine yaptım. Açıkçası galop-derece vs. Çok ayrıntılı olarak üzerinde durmadım. Bir çoğuda zaten artık bildigim safkanlar. Siz siz olun inceleyin. Bakalım bu program gün sonunda bize baharı mı yaşatacak yoksa Nisan ayında kışı mı? Genelde böyle durumlarda yaptığım ilk şey safkanların yarış tercihlerini kontrol etmek olur. Onun üzerinden sonuca gitmeye çalışırım. Ayrıca dünle ilgili bir iki şey söylemek istiyorum. 2. Ayaktan sonra sevindiğim kadar bir o kadar da çok şaşırdım. Şu kadar ganyan aldım diyenler, çifte bastım diyenler vardı. Açıkçası bu beni biraz korkuttu. Bunu kesinlikle yapmanızı istemiyorum. Hatta rica ediyorum. Öyle bile olsa benimle paylaşmayın arkadaşlar. İnanılmaz gerildim. Böyle olursa risk almaktan kaçınırım. Geçen hafta adminle yaptığım konuşma üzerine bu oyunlar çıkıyor. Hiç bir kaygım olmadan istediğim gibi oyun yapmam da çok büyük katkısı oldu. Ancak bu iş teknik direktörlük gibi. 1-2 hafta sonra da mendili sallarsanız canınız sağolsun :) Şimdiden herkese bol şanslar.
1.AYAK: Bunu geçekten bir at sahibine sormak isterdim. Ben kendi adıma düşünüyorum 35.000 liralık bir yarış yerine neden 19.000 liralık bir yarışa koşardım? Herhalde 1.lik şansımı daha yüksek gördüğüm için olurdu. Her iki koşuya baktığımda 1. Ayak 2000 metre 5. Ayak 1900 metre ikiside uzun. Yani kıstas mesafede değil. Hedef para da değil peki o zaman ne? Galiba hedef birincilik. 5. Ayaktan silinip buraya gelen ve (5) TANAÇAN gibi bir safkanı gözüne kestiren iki safkan var (2) BAŞOĞUL ve (6) UÇAN MARTI. Ozelikle UÇANMARTININ son 4 yarışı ve kazanmak zorunda. Şimdi burada diyorum ki sadece bu iki safkanla bombalayarak geç. Ama zaten son bir haftadır şartları o kadar zorluyorum ki burada daha da sağlama gitmek istiyorum. Çünkü muhtamelen ilerideki ayaklar da yine Nirvana’ya ulaşacağız. :) (1) ANADOLU ASLANI tam 8 ay sonra iki yarış gördü. Öyle tahmin ediyorum son düzlüğe en sonda en dıştan dönecek. (5) TANAÇAN’ın sonlarda sallanma ihtimalini büyük gördüğüm için bu safkanı da bulunduracağım. Bir diğeri de (4) HULAGÜHAN. Geçmişte bu safkanla ilgili olumlu düşüncelerim olduğundan bir diğer suprizimde bu safkan olacak.
2.AYAK: Yine sağlama almaya çalışacağım bir ayak olacak. Bunun en büyük sebebi safkanların sürekli birbiriyle yarışmaları ve artık tamamen sitilerini bilmeleri. Yine taktik savaşı olacağını düşünüyorum. Kendi görüşüm kalabalık tutmaktan yana. Sıralamam şablonda olacak.
3.AYAK: Safkanlara baktığımız zaman iki safkan ön planda görünüyor. Bunlardan bir tanesi (1) VİVA LA VİDA bir diğeri (2) SOLDANA. Bu iki safkanın mücadelesini bilindiği üzere (1) VİVA LA VİDA kazanmıştı. Bu iki safkanla rahat seyredilir diyorum. Zaten bu ikisi kötü koşarsa ne olur bilmiyorum. Ben burada tercih hakkımı kullanmak istiyorum. Son yarışını bir defa daha seyrettikten sonra sürekli üzerine koyarak koştuğunu anladım. Kadir ile rövanşı alsın diyorum. Bu defa var gücüyle saldıracak olan (2) SOLDANA BANKOM dur.
4.AYAK: Kemeri bağlamanın zamanı geldi galiba uçuşa geçeceğim. Dayanamıyorum. Sağlam oynayayım insan gibi oynayayım diyorum ama yarış kafamda canlanırsa kendimi durduramıyorum:) Startla birlikte (2) VEZÜV bilinen sitili ile kafayı alacak arkasına da (4) GÖKALTAY dolanacaktir. Son düzlüğe VEZÜV den sıyrılan (4) GOKALTAY’ın liderliğinde girileceğini düşünüyorum. Klasik olarak (1) BOZDAĞ EFESİ de bunların dışına dolanıp avlamaya çalışsa da en dıştan kopup gelen (3) MAESTRO gruba hakim olacak photoyu da önde geçecektir. Çok fazla risklide olsa (3) MAESTRO BANKOM. dur.
5.AYAK: (5) ZAMAN YOLCUSU bilinen kalitesi ve form durumu ile muhtamelen günün en sağlam AGF si çıkacaktır. Burayı tek düşünenler sonuna kadar da haklıdır. Dileğen tek atabilir. Benim yıkmamın sebebi güvenmedigimden değil. Hatırlarsınız zaman zaman böyle tav olduğum konuları sizlerle paylaşıyorum. Bir ara size imdat kolundan bahsetmiştim. Bu imdat kolunun adı Mustafa Çiçek. Bu arkadaşı cok seviyorum neden safkanlar seri bir sekilde emanet edilmez anlamıyorum. Yine aynı senaryo. Yetiş Mustafa yaparsan sen yaparsın. (8) AŞKARBEY 2. Safkanım. Burada biraz daha şartları zorlamak istiyorum. Son yarışına hiç bir anlam veremediğim ama kalitesine inandığım ve muhtamelen burada son yarışından dolayı unutulacagını düşündüğüm (2) SOYLU KRAL ise 3. safkanım.
6.AYAK: Gelelim son ayağa safkanlara bakar bakmaz birçoğunuzun hemen hatırladığına eminim. Benim manşetten verdiğim “19 At da tek ” deyip yine 5 te kaldığım gün :) (7) FERAY SULTAN ilk safkanım. Sıralamam şablonda.
ALTILI ŞABLONUM
1.AYAK: 5-6-2-4-1-9
2.AYAK: 7-2-6-4-3
3.AYAK: 2 TEK
4.AYAK: 3 TEK
5.AYAK: 5-8-2
6.AYAK: 7-9-2-4-1
KUPON BEDELİ: 22.50,- TL
DEĞİŞİKLİK : İlk ayakta UÇAN MARTI yarıştan çıktığı için yerine (9) ZORBEZİRGAN ilave olmuştur.
NOT: 4. AYAKTA vermiş olduğum tek oldukça riskli ve zaten alternatiflerini de verdim. Safkanın start problemi var. Ben startta takılmadığını zamanında yer tuttuğunu düşünerek bu tercihimi yaptım. Uzun zaman sonra 2 yarış gördü. 1 ay tekrar geri alındı. Artık tam olarak hazır olduğunu düşünerek hareket ettim. Eğer eski günlerinin yarısını koşsun hepsini yiyeceğini düşünüyorum. Koşmaz ise İstanbul’a bakacağız. :)