İzmir’de ilk G1 heyecanı Pazar günü yaşanacak
İzmir Şirinyer Hipodromu, tarihindeki ilk Grup 1 yarışa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 17 Mart Pazar günü saat 16.30’da start alacak Ege Derbisi, ilk kez bu yıl Grup 1 statüsünde düzenlenecek. Hepsi birbirinden tecrübeli 4+ yaşlı 10 İngiliz atı 380.000 TL birincilik ikramiyesi bulunan koşuda zafer için piste çıkacak.
2200 metre kum pistte yarışacak olan atlar ve jokeyleri şöyle;
No At İsmi Jokey
1 CAN DADAŞ ÖZCAN YILDIRIM
2 COOGER GÖKHAN KOCAKAYA
3 DOMBRA BARIŞ KURDU
4 HOT CHOCOLATE AKIN SÖZEN
5 KINOWA AHMET ÇELİK
6 POWER KING AHMET OLUK
7 CONGENIAL SON ÇETİN OK
8 EL NINO HALİS KARATAŞ
9 SKY WOLF TOLGA YILDIZ
10 CAMBODIA MEHMET KAYA
FOÇALI KOŞUSU (KV-7/DHÖW/D)
İzmir’de günün bir diğer önemli randevusu ise 4 yaşlı safkan Arap kısraklarına mahsus Foçalı Koşusu olacak. Kum pistte 1400 metre mesafede gerçekleşecek olan 60.000 TL birincilik ikramiyeli yarışa AYDURU, ESTİGEÇTİ, ALLIYARİM, BERENGÜL, GÜLÜŞLÜ ve MAHPERVERKIZ isimli 6 safkan katılacak. Koşunun başlangıç saati 15.00 olarak belirlendi.
TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI KOŞUSU (KV-6/D)
Aynı gün Adana’daki gece yarışlarında ise Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı Koşusu programın en önemli mücadelesi olacak. 4+ yaşlı 7 safkan İngiliz kısrağının katılacağı 53.000 TL birincilik ikramiyeli koşu saat 20.00’de start alacak. Kum pistteki 1200 metre mesafeli bu yarışa katılacak safkanlar şöyle; HAFO, JAMALA, KAİNAT, KIRDERE, THE DAUGHTER SUN, CRACKER BABY ve PERSISTANCE.