Coronavirüs sebebi ile at yarışları hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den açıklama geldi.
Açıklama ise aşağıdaki gibi oldu.
At yarışlarını erteledik. Minimumda bu hareketlerin olmasını istedik. Bu yüzden erteledik. Şu anda herhangi bir tarihle ilgili karar almadık. Corona virüs seyrine göre alma düşüncemiz var.
Herhangi bir süre verilmedi. Verilen açıklama sadece geçici bir süre ertelendiği oldu.
TJK’da an itibariyle açıklamasını yayınladı.
T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin bir televizyon kanalında canlı yayında yapmış olduğu açıklama doğrultusunda; koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında at yarışları bugünden (20.03.2020) itibaren ikinci bir bildirime kadar ertelenmiştir.
Bununla birlikte; sadece elektronik bayi (E-Bayi) kanalıyla yurtdışı yarışlar üzerine oyun oynanabilecektir.
Web sitemiz tjk.org ve TJK TV ile TAY TV kanallarından E-Bayi’ye üyelik bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Türkiye Jokey Kulübü
Gelişmeler eklenecektir.
Az önce televizyonda açıklama yaptı dinledim bugünü kapsayacakmı bilmiyorum tjk dan daha işlem yok
Garip bi durum yarış iptal idmanlarda iptal olacakmı olmazsa mantığı yok iptal etmenin
TJK’dan açıklama gelmemesi ilginç. Haber var mı sizin tarafta?
Şuan yok bizde ondan şikayetçiyiz sabah idmanı iptalmi yarışlar ne zamana kadar iptal olucak ortalama 1 ay iptal olsa idmanlar iptal olursa 1 ay sonra yarışlar başladığı zaman hangi at koşacak idman iptal olmazsa yarışları iptal etmenin ne anlamı kaldı ne olucak şuan bilgi yok açıkcası idmana seyisler çıkmaz çıkmamada hakları onlarıkide can benim kendi tercihim yanlış bi uygulama yapıldı kanatindeyim
Tjk nın açıklaması manidar sayın bakanın bir televizyon kanalında açıklamasından sonra 2 emre kadar iptal edilmiştir. Eminim tjk ya sorulmadan bilgi alınmadan yapılmıştır tjk nın iptal olacağından haberi yok gülermisin ağlarmısın
TJK’da tv den öğrenmiş olabilir. Yoksa plansız programsız erteleme olmazdı herhalde. Eğer öyleyse insanın aklına kötüsü geliyor. Hayırlısı diyelim.
Eminim ben açıklamayı canlı dinledim bakan iptal ettim dedi
Olması gereken oldu diye düşünüyorum. Durum ciddi. İnşallah Devletimizin desteği ile işlerinde yaşamlarında aksama olan insanlara yardımcı olacaklardır. Beklentimiz o yönde.