97. Gazi Koşusu’nu Urfa Aslanı, jokeyi Mehmet Kaya ile kazandı.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk atçılığının en prestijli yarışı olan 97. Gazi Koşusu‘nun kayıtları açıklandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruna 1927 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 97. kez gerçekleştirilecek olan Gazi Koşusu, 25 Haziran Pazar günü saat 17.15’te start alacak.
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nun çim pistinde 2400 metre mesafede koşulacak olan bu yarışta, 3 yaşındaki safkan İngiliz tayları, Cumhuriyetimizin 100. yılında en saygın kupayı kazanmak için yarışacaklar.
Bu heyecanla beklenen önemli yarışın birincilik ödülü bu yıl 5.000.000 TL olarak belirlendi. 97. Gazi Koşusu’nda ikinciye 2.000.000 TL, üçüncüye 1.000.000 TL, dördüncüye 500.000 TL ve beşinciye ise 250.000 TL ikramiye verilecek. Yarışı kazanan tayın sahibi, birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplamda 7.848.000 TL’lik bir ödül kazanacak. Eğer at sahibi aynı zamanda tayın yetiştiricisi ise, bu tutara yetiştiricilik primi de dahil edilecek ve ödül toplamda 9.285.500 TL’ye çıkacak.
Gazi Koşusu’na toplamda 22 asıl kayıt ve 4 yedek kayıt olmak üzere toplamda 26 safkan katılacak. Bu tayların 21’i erkek, 5’i ise dişi taylardan oluşacak
İstanbul’da sezonun 33. yarış gününde düzenlenecek diğer önemli yarışlardan bazıları ise şunlardır:
- G1 Anafartalar Koşusu’na 3 yaşındaki 18 asıl kayıt ve 10 yedek İngiliz tayı,
- G1 Haliç Koşusu’na 4 yaş ve üzeri 10 İngiliz atı,
- G2 Zübeyde Hanım Koşusu’na 4 yaş ve üzeri 11 İngiliz kısrağı,
- G2 Ali Rıza Bey Koşusu’na 4 yaş ve üzeri 11 Arap atı,
- G2 Nene Hatun Koşusu’na 3 yaşındaki 16 asıl kayıt ve 6 yedek dişi İngiliz tayı katılacak.
Tüm yarışların kayıtlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yarışların jokey deklareleri ise 23 Haziran Cuma günü yapılacaktır.
Geçtiğimiz yılın Gazi Koşusu galibi ise Secret Power’dı.